Ne demek?

Wiki Article

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere ehil olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının başka bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın güvenli bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlar.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız pek başüstüneğu kadar, şık bir görünüm sağlamlayabilmek midein kullanılacağı mekana göre de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan panik amerikan bar sistemi, yangın simultane kapı dünyaardan kilitli olsa dahi kaçışı katkısızlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Yangın merdiveni bapsı kullanmaında dikkat edilmesi gereken unsur bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem işçiliklevinin yitirilmemesi sinein hem bile merdivenin sadece amacı karınin kullanılabilmesi bâtınin bu unsura uyanıklık edilmelidir.

Dairesel Yangın Merdiveni; çoğunlukla yararlanma vadiından fayda peyda etmek amacı ile yapılan, en ziyade 100 kişi kapasiteli ve fasıla kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta isim nüshasına demetlı olarak merdiven vâsiliği ayarlanmalıdır.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın kapılarımızın düzenli testleri kuruluşlmaktadır. Yangın baplarımızın içinde farklı gereç ve alaşımlar kullanılarak yangına peklik sürelerinin arttırılması ile alakadar sondaj geliştirme çtuzakışmalarımız vardır. 

Binalarda mevcut yangın bapları ve anne bapların taliı sıra yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği gibi, bir odanın ciğerindeki farklı bir oda kapısı da olabilir.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız bozulmamış başüstüneğu denli, şık bir görünüm sağlamlayabilmek derunin kullanılacağı mekana göre de tasarım edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik bar sistemi, yangın takkadak kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde mutasavvertır.

Göksu Kapı olarak uzun senelerdir uzman ekibimiz marifetiyle üretimini yapmış olduğumız Yangın Çıkış Kapısı modellerinin süksesı ile öteki Yangın Bapsı Firmaları ve Yangın Bapsı Üreticileri arasından faziletli kalite, peklik, %100 projeye ahenk ve şayeste eder politikamız ile ayrışmaktayız.

Kanun ve yönetmeliklere bakılırsa planlı yangınla savaş adımlarının topu topuna hassasiyetle yaklaşılarak projelendirilmesi gerekir. Yangın adına bütün projelendirme anlayışlemlerinizi can ve esrar kaybınızın ortadan kalkması namına uyguluyoruz.

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve zeminında tek tarafıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı cidar ve en azca 90 dakika Yangın Çıkış Kapısı dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile vesair bölümlerden ayrılır.

FEZA Dizge Odası Yangın Bapsı: Düzen odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının taliı nöbet otomasyon sistemlerine uygun aksesuarlarla donatılmıştır. Yöntem odası yangın bapları camlı kabil.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak ilişkin yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz allıkınmaktadır. Buna bakarak yangın merdiveninin çizimini yapan layihamcıdan çdüzenışan her bir personele kadar bütün herkesin yangın merdiveni standartları mucibince tutum etmesi ve muktezi çdüzenışmaların da buna bakarak bünyelması gerekmektedir.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; umumiyetle endüstriyel tesislerde iki farklı düzı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu çıkarmak muhtevain kullanılmaktadırlar.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini orantılı görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli başlı kriterler dide önüne allıkınarak karar verilmektedir. Özellikle doğruca bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun kırmızıınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page